/CURS ONLINE/ Program antibullying pentru adolescenți

Dragă adolescent/ă,

Programul antibullying are ca scop prevenirea și combaterea fenomenului de bullying în școală.

Gama activităților din acest program te vor ajuta să navighezi prin situații cu care te-ai confruntat personal sau la care poate ai asistat, îți va oferi posibilitatea să te afli în papucii unor colegi, dar și vei dezvolta abilități care te vor ajuta să crezi mai mult în tine, cât și în cei din jur.

Tot de ce ai nevoie, este să te înarmezi cu răbdare și curaj ca să parcurgi acest program pas cu pas, pentru o mai bună înțelegere a fenomenului de bullying, dar și pentru a deprinde niște strategii eficiente care te vor ajuta să faci față situațiilor de bullying, indiferent de rolul pe care l-ai putea avea: martor, inițiator al bullyingului sau ținta unor astfel de situații.

Obiectivele programului:

  • Să înțelegi și să conștientizezi fenomenul de bullying.
  • Să conștientizezi rolul pe care îl au martorii în menținerea situațiilor de bullying.
  • Să-ți consolidezi nivelul de empatie față de colegii care sunt ținte ale bullyingului.
  • Să cunoști modalități potrivite de gestionare a situațiilor de bullying din rolul de martor (sprijinirea colegilor care sunt ținte ale bullyingului, solicitarea ajutorului).

Programul este structurat pe 3 module:

Modulul 1. Învățăm să ne cunoaștem – „Eu și Ceilalți”: include o serie de exerciții practice care te vor ajuta să afli mai multe lucruri despre tine, te vor ghida în identificarea lucrurilor pe care le ai în comun cu alții, dar și ceea ce te face unic. În cadrul acestui modul vei învăța cât de importantă este nevoia ta de apartenență la grup, relațiile cu semenii, dar, în același timp, vei învăța să înfrunți problemele pe care le ai în relațiile cu ceilalți.

Modulul 2. Ce trebuie să cunoaștem despre bullying: cuprinde o informație vastă despre comportamentul de bullying și formele sale de manifestare, despre consecințele pe care le are acesta pe termen scurt și lung asupra vieții adolescenților.

Modulul 3. Puterea – este în alegerea pe care Eu o fac. Acest modul înglobează o serie de exerciții practice care te vor ajuta să înveți să fii stăpân pe propriile a,legeri, dar în același timp, și responsabil pentru alegerile pe care le faci. Scopul exercițiilor practice și a recomandărilor din acest modul este de a te ghida în a-ți recunoaște și gestiona corect emoțiile.

Fiecare ființă umană are ceva ce o face specială! Împreună putem face schimbarea!

Urmează programul AICI.

Partajează