/GHID/ Recomandări pentru prevenirea, identificarea și intervenția în cazurile de bullying în instituțiile de învățământ

Ghidul „Școala fără bullying. Recomandări pentru prevenirea, identificarea și intervenția în cazurile de bullying în instituțiile de învățământ” prezintă informații generale despre bullying ca formă a violenței și propune instrumente practice de prevenire și intervenție, oferind un sprijin practic administrației instituțiilor de învățământ, părinților, profesorilor și altor profesioniști din educație și protecția copiilor pentru eliminarea bullyingului din școală.

Recomandările abordează prevenirea și intervențiile în cazurile de bullying în contextul procedurilor deja existente la nivel de școală, precum şi în cazurile de violență, neglijare, exploatare și trafic, ținând cont de specificul cazurilor de bullying ca formă a violenței.

Autor: Tatiana Danilescu

Ghidul a fost elaborat în cadrul proiectului „Eforturi comune pentru a combate bullyingul în Moldova”, implementat de Terre des hommes Moldova între 2020 – 2021, cu suportul UNICEF Moldova, Hubul pentru protecția copilului – Child Hub și Oak Foundation.

Partajează