/VIDEO/ Curs de lecții video: STOP BULLYING

Știați că peste 85% dintre copiii claselor a 6-a – a 12-a din Moldova sunt afectați de bullying, fie ca ținte ale situațiilor de bullying, ca inițiatori sau martori, iar efectele asupra lor pot fi îngrijorătoare și de durată?

Vă invităm să parcurgeți, alături de copilul/copiii dvs., acest curs din 12 videouri scurte, cu informație utilă, prezentată interesant și interactiv de către specialiștii noștri, pentru afla cum puteți fi alături și să vă protejați copilul/copiii în situații de bullying și cyberbullying. După fiecare episod, vă sugerăm să aveți discuții cu copilul/copiii dvs, pentru a-i ajuta să înțeleagă și să asimileze informația.

Aceste videouri sunt destinate adolescenților, părinților și profesorilor care doresc să afle mai multe despre fenomenul de bullying și cyberbullying, precum și despre resursele personale ce pot să-i ajute în prevenirea și depășirea situațiilor de bullying.

Cursul este structurat pe trei blocuri tematice:

1. Resursele personale care te pot ajuta să previi și să intervii în situațiile de bullying: starea de bine, reziliența, empatia, abilități de rezolvare a conflictelor
2. Fenomenul de bullying: ce este bullyingul, mituri despre bullying, etapele unei situații de bullying, rolul martorilor în situațiile de bullying, strategii de intervenție.
3. Cyberbullingul și siguranța online.

Vedeți aici cursul complet.

Cursul video a fost elaborat în cadrul proiectului „Eforturi comune pentru a combate bullyingul în Moldova”, implementat de Terre des hommes Moldova între 2020 – 2021, cu suportul UNICEF Moldova, Hubul pentru protecția copilului – Child Hub și Oak Foundation.

Partajează