/PROGRAM/ Stop bullying în scoală. Program dedicat cadrelor didactice

Prin parcurgerea acestui Program, care încorporează informații utile și metode eficiente, cadrele didactice vor putea contribui la prevenirea și combaterea fenomenului de bullying atât de larg răspândit în mediul școlar: vor recunoaște cu ușurință comportamentele de bullying și vor ști cum să acționeze astfel încât fiecare elev să se simtă în siguranță în mediul în care învață.

Acest program nu oferă o rețetă despre modul în care cadrele didactice ar trebui să intervină în situațiile când elevii manifestă comportamente de bullying. Mai degrabă, îi ajută pe profesori să reflecteze asupra propriilor convingeri și acțiuni care pot contribui fie la modelarea și susținerea comportamentelor de bullying, fie la descurajarea și oprirea acestora. Totodată, îi ajută să înțeleagă mai bine comportamentul elevilor implicați în bullying.

Materialul arată, de asemenea, modul în care cadrele didactice pot folosi aceste cunoștințe, pentru a ghida comportamentul elevilor, astfel încât să conducă la oprirea fenomenului de bullying.

Autori:
Sorina Petrică
Ina Crasnojon

 

Programul a fost elaborat în cadrul proiectului „Eforturi comune pentru a combate bullyingul în Moldova”, implementat de Fundația Terre des hommes Moldova între 2020 – 2021, cu suportul UNICEF Moldova, Hubul pentru protecția copilului – Child Hub și Oak Foundation.

Partajează